Visgilde Schiedam

Hof van Spaland 65
Winkelcentrum Spaland
3121 CA Schiedam
010-2470190

Pocheren

"Het langzaam gaar laten worden in vloeistof die tegen de kook aan wordt gehouden"

Verwarm de vloeistof (bijvoorbeeld visbouillon, melk, water, wijn) met diverse kruiden (bijvoorbeeld een bouquet garni, plakjes citroen, verse tuinkruiden). Laat de vis hierin zachtjes trekken, niet koken! De overgebleven vloeistof kan eventueel gebruikt worden voor een vissaus. Pocheren is vooral geschikt voor grote vissen.

Hulpmiddel: een vispan/een grote koekenpan
Bereidingstijd: voor filets 3-6 minuten, voor hele vis 8-10 minuten (zie ook tabel met bereidingstijden)

Tip: Gebruik geen bouillontabletten, maar trek zelf bouillon van vis(graten). Breng ze op smaak met een kruidenboeketje. - Nederlandse Hartstichting

Visgilde Schiedam

Hof van Spaland 65
Winkelcentrum Spaland
3121 CA Schiedam
010-2470190

Openingstijden

maandag Gesloten
dinsdag 09:00 - 18:00
woensdag 09:00 - 18:00
donderdag 09:00 - 18:00
vrijdag 09:00 - 18:00
zaterdag 09:00 - 17:00
zondag Gesloten